Marketing Management McDonald’s Case

McDonald’s heeft, sinds het begin van de fastfoodrestaurants, gericht op kinderen en families. Naarmate McDonald’s groeide en globaliseerde begon het zijn focus te verliezen. McDonald’s kwaliteit kon in de jaren 90 de explosieve groei van de vestigingen niet bijhouden. Hierdoor zakte de niveau van de klantenservice en was het personeel vaak niet juist opgeleid.

Dit zorgde er ook voor dat McDonalds de focus kwijtraakte. Mcdonald’s core brand values waren; goedkope, snelle en warme fastfoodmaaltijden. Daarnaast streefde McDonalds naar een goede klantenservice. In de jaren 90 verloor McDonald’s, zoals eerder vermeld de focus en hiermee de kwaliteit en de klantenservice.  In 2003 kwamen ze met ‘Plan to Win’ dit hield in, dat McDonald’s terugkeerde naar zijn core brand values en ze ook verbeterde, waarbij hoge kwaliteits ervaring bovenaan stond.

Zo hebben ze nog meer focus gelegd op premium kwaliteit voedsel voor een goede prijs. Daarnaast konden vestigingen een regionale menu samenstellen, werd de super size optie verwijderd en werd er ook nadruk gelegd op gezond eten.  McDonald’s bood premium salades aan, dit was vooral bedoeld voor de ouders.

Nu het beter gaat met de economie, zou McDonalds de huidige strategie moeten voorzetten. Dit omdat McDonalds nu door velen wordt gezien als een fastfoodketen met een optie om ook gezond te eten. Mensen ervaren en ontdekken ook de kwaliteit en de nieuwe sfeer van McDonalds, waar bij nieuwe interieur een grote rol speelt.

Hoewel McDonalds het goed doet met de huidige strategie, zijn er toch potentiele risco’s in de toekomst. Zo staan de concurrenten van Mcdonald’s ook niet stil en dreigt er concurrentie van uit een nieuwe hoek, de vers belegde broodjes.

Burger King probeert met de King Deals te reageren op de euroknallers van McDonalds. Om de concurrentie voor te blijven zou McDonalds meer kunnen investeren in de goedkopere menu’s en de euroknaller menu uitbreiden.

Een redelijk nieuwe concurrent voor McDonald’s is de Subway, zij bieden subs aan die belegd zijn met verse ingredienten en streven naar een gezonde image.

Mcdonald’s kan als tegenreactie een menu kunnen ontwikkelen dat de maaltijdsalade menu verlengt met vers belegen broodjes/sandwiches voor een lage prijs. Hierdoor zouden mensen eerder geneigd zijn om het gezonde broodje bij het vertrouwde McDonalds te kopen.ImageImage

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: